Virtuaalitodellisuus on nyt tulossa tavallisten kuluttajien saataville. Esimerkiksi Oculus Rift- ja HTC Vive -virtuaalilasit ovat tulleet kauppoihin. Ne ovat tietokoneeseen kytkettäviä virtuaalilaseja, jotka siirtävät katselijan virtuaalimaailmaan. Päätä kääntämällä voi katsella ympärilleen ja ohjaimilla vaikuttaa virtuaalitodellisuuden tapahtumiin.

Virtuaalisilmikot ja -lasit ovat olleet saatavilla jo jonkin aikaa ja ne ovat halvempia hankkia. Tarvitaan vain älypuhelin jossa on gyroskooppi, sekä muoviset virtuaalisilmikot (lasit) tai pahviset virtuaalilasit. Älypuhelin laitetaan silmikon tai kehyksien sisään. Sisältöä voi katsella päätä kääntämällä. Virtuaalisilmikoiden mukana tulee usein langaton peliohjain jolla voi vaikuttaa tapahtumiin. Pahvikehyksissä on magneettikytkin jota liikuttamalla voi vaihtaa esimerkiksi asuntoesittelyssä huoneesta toiseen.

360˚ asteen näkymä asuntoesittelyihin

Olemme tuoneet markkinoille uuden tavan esitellä asuntoja, 360˚ näkymän asunnosta. Tarvitaan vain älypuhelin ja pahviset virtuaalikehykset joihin puhelin laitetaan. Sovellus käynnistetään QR-koodilla tai pahvikehyksessä olevalla RFID-tunnisteella. Asuntoa voi nyt katsella päätä kääntelemällä, aivan kuin olisi itse huoneen keskellä. Kohde voidaan visualisoida ennen sen rakentamista asuntojen myyntiä helpottamaan.

Pahviset virtuaalikehykset ovat halpoja hankkia ja niihin voi painattaa yrityksen oman logon. Pahviset lasit ovat litteässä pakkauksessa ja niitä on helppo jakaa ja postittaa. Kehysten kokoaminen käy helposti kokoamisvideon avustuksella. Pakkauksen takakansi toimii mainostilana.

Myös muovisia virtuaalisilmikoita on saatavilla monilta valmistajilta. Ne ovat mukavamman tuntuisia käyttää ja niissä on usein langaton peliohjain mukana mikä mahdollistaa vuorovaikutteisuuden sisällön kanssa. Muovisia silmikoita voi käyttää erilaisissa tapahtumissa ja pahvisia virtuaalikehyksiä voi jakaa kotiin vietäväksi.

Aktiivista vuorovaikutteisuutta ja hienoja virtuaalimaisemia

Kalliimmat virtuaalilasit tuovat hyvälaatuisen virtuaalielämyksen ulottuvillesi. Tietokoneeseen kytkettävät virtuaalilasit ja käsiohjaimet tuovat uuden tavan vaikuttaa virtuaalitodellisuuteen. Esimerkiksi HTC Vive ja Oculus Rift ovat tuomassa markkinoille omia VR-lasejaan.

Koska lasit toimivat tietokoneella, se mahdollistaa raskaamman 3D-sisällön pyörittämisen kuin älypuhelinpohjaiset ratkaisut. Erilaiset liikkeentunnistavat ohjaimet tuovat uusia mahdollisuuksia vaikuttaa liikkeen avulla ruudun tapahtumiin. Stereoääni ja tietokoneen teho luovat silmiesi nähtäväksi jotain ennennäkemätöntä.

#virtuaalitodellisuus #virtuaalimaailma #virtuaaliesittely

Palaa takaisin